Content schrijven met ChatGPT

Geometrische achtergrond met daarover een cirkel met roze rand. In de cirkel staat de tekst 'Hoe dan' Content schrijven met ChatGPT - en wat ik daar als content marketeer van vind.

Weet je waarover je een tekst nodig hebt? Dan kun je content schrijven met ChatGPT. Jij stelt je vraag, de AI-tool komt met een tekst. En dat binnen een paar seconden. Dat is heel veel sneller dan dat ik schrijf. Superhandig, maar is verdwijnen de copywriters dan helemaal? Gaat ChatGPT ervoor zorgen dat jij nooit meer tekst hoeft te schrijven?

Content schrijven met ChatGPT

Eerlijk is eerlijk, ook ik heb het geprobeerd. Een bericht schrijven met de AI-tool. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. En de tool kwam met best een goede opzet. Maar ik moest er echt nog wel even met een digitale pen doorheen om de tekst eigen te maken, om er praktische tips in te zetten waar de lezer wat aan had en om de saai stukken eruit te halen. Het kan dus wel, maar ik wat ik merk is dat ik leven mis in de tekst. Ik mis leuke woordspelingen, de eigen ervaringen, de typische dingen die het leuk maken om een tekst te lezen.

AI kan content schrijven, maar niet redigeren

Ook niet helemaal waar, want als je vraagt ‘maak hem korter’ dan gaat dat prima. Maar een AI-tool kan jouw Tone of Voice, jouw passie, jouw stem (nog) niet nabootsen. Dus alstje-alstje-alstjeblieft: als je besluit om content te schrijven met ChatGPT, redigeer de tekst. Herschrijf de tekst, zodat hij past bij hoe jij praat, hoe jij bent, hoe jij onderneemt. Zodat hij past bij jou. Want mensen kopen van mensen, niet van computers of AI-tools. Laat de mens dan ook zien, lezen, in de teksten die je online zet. Dit geldt voor de teksten op je website, je landingspagina’s en je social posts.

Wat ga ik als copywriter / content marketeer doen met ChatGPT?

Lastig lastig. Het voelt namelijk heel erg als valsspelen om een chatbot een tekst te laten schrijven. Het voelt voor mij als onecht en daar houd ik niet van. Aan de andere kant, je bent een dief van je eigen tijd als je het helemaal niet inzet. Dus ik denk dat ik er een middenweg in ga vinden. Lijkt me hartstikke handig als zo’n algoritme een deel van mijn werk overneemt, maar het helemaal loslaten? Neverrrr – insert Marv van Home Alone #ifyouknowyouknow. Voor nu is AI nog niet zo goed dat het de menselijke kant helemaal na kan bootsen, maar wie weet wat er nog gaat gebeuren

Zelf goed leren schrijven – en redigeren 😉

Wil je weten waarom teksten wel of niet converteren, hoe je ervoor zorgt dat een tekst klinkt als jij en niet als een suffe bankier uit de jaren 90 en hoe jij altijd content maakt waar jouw doelgroep wat aan heeft? Dan ben je van harte welkom in mijn contentklas. In ‘Nooit meer zonder Content’ leer jij hoe je zelf ijzersterke marketingteksten schrijft, met of zonder AI-tools als ChatGPT. Schrijf je in voor de wachtlijst, zodat jij als eerste de klas binnen kunt lopen – en een mooie aanbieding krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *