Over Juffrouw Taal

Mocht je de over mij-pagina alweer vergeten zijn of direct gekozen hebben voor de uitgebreide versie: ik ben Lian de Snoo-van Zon, getrouwd met mijn Lief, moeder van #thekid, gek op taal, zelfontwikkeling en leuke mensen. En ik ben de eindbaas van Juffrouw Taal, waar je terecht kunt voor allerlei soorten teksten en schrijfcoaching. 

Sinds 1987

 • Ben ik geboren in Woudenberg
 • Leerde ik dat je niet na 1 dag in groep 3 kunt lezen #groteteleurstelling
 • Rondde ik mijn VWO af in Amersfoort
 • Werd ik afgewezen als student Bedrijfs- en Organisatiewetenschappen, omdat ik te geïnteresseerd was in mensen
 • Behaalde ik de titel Bachelor of Communication & Bachelor of Education – ik deed eerst Communicatiemanagement en daarna in deeltijd Leerkracht Basisonderwijs
 • Leerde ik meer over online marketing, taal en (mini)mensen bij o.a. Pon Automotive, ISZ De Brug,  Basisschool het Palet, Peuterspeelzaal De Mini’s, en kleertjes.com 
 • Bouwde ik aan een enorme feitjeskennis – handig met Triviant en Pubquizzen

Waar ik enthousiast van word

m
 • Een nieuwe koffietent in de buurt
 • Spelletjes spelen: ik heb er meer dan 50
 • Google: ideaal voor nieuwsgierige mensen. En weet Google het niet? Dan weet mijn moeder het wel. 
 • Taboe rondom mentale gezondheid openbreken: ik kreeg zelf PTSS en vertel daar open en eerlijk over. 
 • Heldere, goed geschreven teksten #vakmanschap
 • Instagram: om dingen te delen, om dingen te leren en als vermaak. 
 • Nieuwe dingen proberen: van exotische gerechten koken tot sporten via Youtube.
 • Lekker eten: zelfgekookt of in een restaurant.
 • Volleyballen: voor extra zelfkennis #bloedfanatiek en beweging

Deze boeken liggen op mijn nachtkastje

Ik ben gek op lezen, dus dat doe ik ook veel. Vroeger had ik het idee dat ik eerst het ene boek uit moest lezen, voor ik aan het andere begon. Inmiddels heb ik dat losgelaten, dus vind je vaak 3 tot 5 boeken op mijn nachtkastje. Hardcovers, paperbacks en e-books: net hoe het uitkomt. Als ik een boek uit heb, dan schrijf ik erover in mijn blog. Maar op die digitale boekbespreking moet je van deze exemplaren nog even wachten… 

var bol_sitebar={“id”:”bol_1590868516965″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000116056171″,”familyId”:””,”site_id”:”1079813″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”link_name”:”Alles%20is%20uitvogelbaar%20%28ebook%29%2C%20Marie%20Forleo”,”link_subid”:”Over-Juffrouw-Taal”,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};

var bol_sitebar={“id”:”bol_1591005504579″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”urlPrefix”:”https://aai.bol.com/openapi/services/aai/”,”productId”:”productid=9200000063796950″,”familyId”:”9200000063796950″,”site_id”:”1079813″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”link_name”:”You%20Are%20a%20Badass%20at%20Making%20Money%2C%20Jen%20Sincero”,”link_subid”:”Over-juffrouw-taal”,”background_color”:”#FFFFFF”,”text_color”:”#CB0100″,”link_color”:”#0000FF”};